søndag den 2. juni 2013

Oksekød med citron, koriander og ingefær

Koriander - en omdiskuteret lille en, men hvordan kan
man hade noget med så fine små blomster?
Nød lærer nøgen kvinde at spinde - og sulten pige at opfinde gode ting og sager.

I går orkede jeg simpelthen ikke at handle, det har været en meget travl uge - og derfor blev aftensmaden opfundet ud fra indholdet i skabe og fryser. Dette sker relativt ofte, nogle gange med stor succes, andre gange noget, der holder sulten fra døren, men ikke behøver at gentages...

Heldigvis hørte gårsdagens aftensmad til først-nævnte. Det kombinerede nogen af mine favorit-ting, ingefær, citron med den koriander, der vokser i dejligt store mængder i mine altankasser. Jeg ved godt, der er mange, der synes koriander smager af sæbe, men jeg knus-elsker den lille plante - og så er ideen om, at man kan bruge det hele, lige efter mit hjerte. De tørrede frø bidrager til citrus-smagen i retten kombineres på fineste vis med de smukke, velduftende blade, der sætter tanker igang om ture til Asien.


Mums! Retten blev også tilsat lidt grønne bønner og nogle løg for at gøre det lidt mere mættende, og så var det ellers bare at side på altanen på årets første sommeraften og guffe i sig - det er da en god måde at indvi sommeren på

Asiatisk inspireret oksekød med masser af citrus
200 g oksekød - skåret i tynde skiver
saft og skal fra 2 økologiske citroner 
6 cm frisk ingefær, revet
3 fed hvidløg. revet
2 spsk korianderfrø, knuste
2 spsk ketjap manis (sød soja-sovs. Alternativt kan man bruge en almindelig salt soja og tilsætte noget muscovado, mørkt rørsukker eller brun farin)
300 g grønne bønner
2 store løg, skåret i tynde skiver
blade fra 1 lille bundt frisk koriander (kan udelades)
salt

- Riv 2 fed hvidløg, 4 cm ingefær og citronskal i en skål. Tilsæt citronsaften, 1 spsk korianderfrø og 1 spsk. Ketjap Manis og rør rundt med en knivspids salt. Mariner oksekødet i blandingen i minimum ½ time, gerne længere.
- Varm en wok med lidt olie. Lynsteg kødet i 3 portioner, lad det ikke blive helt gennemstegt. Tag fra og gem til senere
- tilsæt de resterende korianderfrø, 1 fed hvidløg og den resterende ingefær til wokken sammen med 1 spsk ketjap manis. Steg løgene ved svag varme til de bliver bløde, lysebrune og har opsuget alt den gode smag fra krydderierne.
- steg bønnerne med til de bliver bløde
- tilsæt kødet og steg til alt er gennemvarmt og gennemstegt. Lige inden servering røres de friske korianderblade i, hvis det ønskes

- serveres med ris

Ingen kommentarer:

Send en kommentar